Goed voorbereid naar de wintersport

Naar verwachting reizen zo'n miljoen Nederlanders de komende maanden af naar een wintersportbestemming. Geldt dat ook voor u? Vergeet dan niet om uw reisverzekering, uw ziektekostenverzekering en uw aansprakelijkheidsverzekering te controleren!

Wintersport; skiënd van de piste af in de sneeuw
Nieuws
Datum: 22-12-2023

Reisverzekeringen kunnen sterk van elkaar verschillen in de vergoedingen. Dat geldt zeker wanneer u een ongeluk krijgt tijdens uw wintersportvakantie. Als de traumahelikopter u moet oppikken en u daarna liggend met een gipsvlucht naar Nederland wordt vervoerd, kunnen de kosten daarvan oplopen tot zo'n € 10.000.

Wintersportdekking

Om u tegen dit risico te verzekeren, kunt u een aanvullende wintersportdekking afsluiten bij uw reisverzekering. Houd er wel rekening mee dat uw reisverzekeraar altijd verwacht dat u zich verantwoordelijk gedraagt en bijvoorbeeld niet alleen op pad gaat of op uw ski’s stapt als er lawinegevaar is.

Ook als u niet verwacht dat u extra risico loopt, is het verstandig om de dekkingen van uw reisverzekering te controleren. Uiteraard helpen we u daar graag bij zodat u de reisverzekering heeft die het beste bij uw eisen en wensen past.

Medische kosten

Zorgverzekeraars vergoeden de medische kosten in het buitenland op basis van de Nederlandse tarieven. Krijgt u een ongeluk, dan worden de ziekenhuiskosten dus in principe vergoed. Vaak is dat voldoende, maar in sommige landen is zorg veel duurder dan in Nederland.

In dat geval moet u het verschil bijbetalen. U kunt zich hiervoor verzekeren met een extra dekking voor medische kosten bij uw reisverzekering. Ook zijn er aanvullende zorgverzekeringen die zo'n dekking bieden.

Skiën en aansprakelijkheid

Op de piste gelden ‘verkeersregels’ die zijn vastgelegd door de Internationale Ski Federatie (FIS). AIs u zich niet aan die regels houdt, kan dat gevolgen hebben. Bijvoorbeeld als u op een andere wintersporter botst en die (letsel)schade oploopt.

In zo'n situatie kunt u aansprakelijk worden gesteld. Een reisverzekering dekt dat risico meestal niet. Zorg er dus voor dat ook uw aansprakelijkheidsverzekering op orde is voordat u naar de sneeuw vertrekt.

Wat vergoeden uw verzekeringen?

Twijfelt u over de dekking van uw verzekeringen of heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.